AVG wetgeving in één oogopslag

De AVG is een wet met maar liefst 99 artikelen. Het is lastig (voor niet juridisch geschoolde mensen) om op basis van de wetstekst deze wet in zijn volledigheid te bevatten. In onderstaand schema worden de 99 artikelen van de AVG gepositioneerd bij de verschillende partijen en de interactie tussen de partijen die door de wet worden onderscheiden. De AVG in één oogopslag; waarbij je ziet welke artikelen waar van toepassing zijn. Wij hopen dat dit schema u helpt om de implicaties van de AVG beter te bevatten en AVG compliant te worden.

 

 

3 reacties

 1. Dag Bas,
  Wat een prachtig overzicht! Ik ben als Q4y ‘Quality for you’ adviseur zijdelings betrokken bij een AVG-implementatietraject. Ik zal mijn compagnon op jouw werk attenderen. Mede namens haar alvast dank voor dit verhelderende schema!
  Groet,
  Roger Leenders | Q4y

  • admin zegt:

   Hallo Roger, Bedankt voor het compliment. ik had het schema reeds vorig jaar gemaakt en voor mezelf behouden, maar dacht …. het is bijna zover. Zonde om ook niet anderen ervan te laten profiteren. Delen leidt per slot van rekening soms tot vermenigvuldigen :). Gr. Bas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *